MayaHaberCom Dünya Altun: Yapay Zekâ Riskleri Yönetilmeli, Dezenformasyonla Mücadele Edilmeli

Altun: Yapay Zekâ Riskleri Yönetilmeli, Dezenformasyonla Mücadele Edilmeli

Fahrettin Altun, Stratcom Forum'24'te yaptığı konuşmada yapay zekâ teknolojilerinin risklerinin yönetilmesi ve dezenformasyonla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Okunma Süresi: 2 dk

Fahrettin Altun Stratcom Forum'24 AÇILIŞINDA Konuştu: "İnsanlık Yapay Zekânın Risklerini Yönetmeli"

Stratcom Forum'24 Stratejik İletişim Forumu'nda bir konuşma yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yapay zekânın getirdiği risklere dikkat çekerek bu risklerin keşfedilmesi ve etkin bir şekilde yönetilmesi gerektiğini vurguladı.

Yapay Zekânın Fırsat ve Riskleri

İstanbul’da İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen ve dünyanın çeşitli ülkelerinden iletişim uzmanlarını bir araya getiren Stratcom Forum'24 etkinliğine Fahrettin Altun da katıldı. Konuşmasında yapay zekâ teknolojilerinin günümüzdeki etkilerine değinen Altun, teknolojinin hem fırsatlarını hem de beraberinde getirdiği riskleri ele aldı.

Altun, şu ifadeleri kullandı:

"Dünyada 500 milyondan fazla insan, yapay zekâ uygulamaları kullanıyor. Bir yandan yapay zekânın insan emeğinin yerine geçeceğine inanılıyor. Öte yandan yapay zekânın insan aklının yerine geçeceği tehlikesinden bahsediliyor. Yapay zekânın fırsat ve riskleri var. İnsanlık olarak yapay zekânın risklerini yönetmeli, bu teknolojiyi adaletli ve hakkaniyetli bir şekilde toplumsal yaşama entegre etmeliyiz. Bu sürecin kolay olmadığını ve ciddi meydan okumalar getirdiğini de göz ardı edemeyiz."

Dezenformasyon Krizine Dikkat Çekildi

Fahrettin Altun, yapay zekânın dezenformasyonu artırdığına da dikkat çekti.

"Tüm insanlığı etkisi altına alan bir dezenformasyon yağmurundan söz ediyoruz. Bu durum bir yandan demokrasi krizlerine, bireysel özgürlüklerin kısıtlanmasına, öte yandan toplumsal korku ikliminin ve kutuplaşmanın artmasına neden oluyor. Hakikat krizinin temelinde ise yalanın sıradanlaşması yer alıyor. Ne yazık ki yapay zekâ teknolojileri, mevcut haliyle haklının değil güçlünün çıkarlarına hizmet ediyor ve küresel adaletsizliği derinleştiriyor."

Türkiye’nin Barış Vizyonu

Altun, konuşmasında Türkiye’nin uluslararası sorunların çözümündeki rolüne de değindi:

"Türkiye, küresel sorunlar karşısında işbirlikleri geliştirme gayretindedir. Bölge ve dünya barışına katkı sağlamaya devam ediyoruz. Onurlu bir barışın kaybedeni olmaz anlayışıyla hareket ediyoruz. Türkiye, 13 yıldır tarihin doğru tarafında durarak bölge istikrarının yanında, terörün karşısında yer almıştır. Güçlü bir müttefik ve belirleyici bir aktör konumundayız."

Stratcom Forum'24, İstanbul’da çeşitli ülkelerden uzmanların katılımıyla devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *