Dolar currency
38,2234
0.03%
MayaHaberCom Dünya Titanik’in Yeni Sırrı Ortaya Çıktı!

Titanik’in Yeni Sırrı Ortaya Çıktı!

Yeni dijital taramalar, Titanik’in batışında buzdağı parçalarının yolcu kabinlerine girdiğini ve gövdede A4 boyutunda delikler oluştuğunu ortaya çıkardı.

Okunma Süresi: 2 dk

Titanik'in Bilinmeyen Sırrı Ortaya Çıktı: Buzdağı Parçaları Yolcu Kabinlerine Girmiş

Özet: Yapılan yeni dijital taramalar, Titanik faciasına dair bugüne dek bilinmeyen detayları ortaya çıkardı. Buzdağı çarpışmasında parçaların bazı yolcu kabinlerine girdiği ve gemide A4 kâğıdı büyüklüğünde delikler oluştuğu belirlendi.


Dünyanın en trajik deniz kazalarından biri olan Titanik’in batışı, yapılan yeni dijital taramalarla yeniden gündeme geldi. İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberine göre, enkazın üç boyutlu olarak tamamının görüntülenmesiyle geminin batışına ilişkin yeni sırlar gün yüzüne çıktı. Araştırmacılar, buzdağından kopan parçaların çarpışma sırasında bazı yolcu kabinlerine kadar ulaştığını ve bu detayın daha önce bilinmediğini açıkladı.

3 Bin 800 Metre Derinlikte, İlk Defa Tam Görüntülendi

Titanik’in 3 bin 800 metre derinlikteki enkazı, ilk kez tam kapsamlı şekilde üç boyutlu olarak görüntülendi. Bu taramalar sırasında gövdede A4 kâğıdı büyüklüğünde çok sayıda deliğin bulunduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, bu küçük ama etkili hasarların da geminin batmasında önemli rol oynadığını belirtti.

“Titanik’in Hala Anlatacak Hikayeleri Var”

Titanik uzmanı Parks Stephenson, elde edilen bulgularla ilgili olarak şunları söyledi:

“Titanik gemisi, bu felaketin yaşayan son görgü tanığı ve onun hala anlatacak hikayeleri var.”

Stephenson, elde edilen görüntülerin Titanik'in batış sürecine dair bilinmeyen pek çok ayrıntıyı ortaya koyduğunu ifade etti.

Kazan Dairesinde Kahramanca Mücadele

Yeni görüntülerde kazan dairesinde görevli mühendislerin, geminin batmak üzere olduğu sırada bile ışıkları açık tutmak için verdikleri mücadele gözler önüne serildi. Mühendislerin bu çabaları sayesinde mürettebatın cankurtaran botlarını karanlıkta değil, az da olsa aydınlıkta indirerek birçok kişinin hayatını kurtardığı belirtildi.

“Buhar Vanası Açık Bulundu”

Stephenson, buhar vanasının gemi battıktan sonra açık konumda bulunmasının, mühendislerin son ana kadar sistemleri çalışır durumda tutmaya çalıştığını kanıtladığını söyledi.

“Bu ekip, kahramanca davrandı. Onların sayesinde pek çok kişi hayatta kaldı.” dedi.


Titanik Faciası Hakkında Kısa Bilgi

Titanik, 10 Nisan 1912 tarihinde İngiltere'nin Southampton limanından 2 bin 224 yolcu ve mürettebatla yola çıktı. 15 Nisan’da bir buzdağına çarparak Kuzey Atlantik’te battı. Faciada 1500’den fazla kişi hayatını kaybederken, olay yerine birkaç saat sonra ulaşan Carpathia gemisi 710 kişiyi kurtardı.


 

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *