Dolar currency
38,1950
0.46%
MayaHaberCom Genel Kentin Altyapısını Güçlendirecek Büyük Projenin İlk Çalışması

Kentin Altyapısını Güçlendirecek Büyük Projenin İlk Çalışması

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinde altyapıyı güçlendirecek büyük projenin ilk adımlarını attı.

Okunma Süresi: 2 dk

Kentin Altyapısını Güçlendirecek Büyük Projenin İlk Çalışması Başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinin bazı mahallelerinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısını güçlendirecek büyük bir projeyi başlattı. 625 milyon TL'lik bu stratejik projeyle uzun vadeli çözümler sunulacak.

Proje Kapsamındaki Çalışmalar

Proje, Kayapınar ilçesi Talaytepe Mahallesi’nde içme suyu hattı, kanalizasyon altyapısı ve yağmur suyu tahliye hattının güçlendirilmesini içeriyor. Ayrıca, Yenişehir ilçesi Dökmetaş Mahallesi'nde de kapsamlı bir içme suyu hattı döşenmesi, kanalizasyon sisteminin genişletilmesi ve atık suyun yönetimi için bir paket terfi merkezi kurulması planlanıyor.

İçme Suyu ve Kanalizasyon Hattı Çalışmaları

Toplamda 112 bin 700 metre içme suyu hattı, 73 bin metre kanalizasyon hattı ve 5 bin 239 metre yağmur suyu hattı döşenecek. Bu çalışmalara, Talaytepe Mahallesi’nden 52 bin 200 metre, Dökmetaş Mahallesi’nden 38 bin 900 metre ve Üçkuyular Mahallesi’nden 21 bin 600 metre içme suyu hattı dahil olacak. Kanalizasyon hattı çalışmalarına ise, Dökmetaş Mahallesi'nde 43 bin metre, Talaytepe Mahallesi'nde 30 bin metre ilave edilecek.

Su Deposu İnşa Edilecek

Hamsu Arıtma Tesisi bölgesinde, 5 bin metreküplük bir su deposu inşa edilecek. Bu depo, Dökmetaş ve Talaytepe mahallelerine su temini sağlayacak ve altyapının verimliliğini artıracak.

Proje Çalışmaları Başladı

İçme suyu hattı çalışmaları Talaytepe Mahallesi Necmettin Erbakan Bulvarı’nda, kanalizasyon hattı çalışmaları ise Üçkuyular Mahallesi’nde başladı. Proje kapsamında toplam altyapı iyileştirmeleri, 2060 yılına kadar sürdürülebilir çözümler sunmayı hedefliyor.

Uzun Vadeli Çözüm

Projenin ekonomik ömrü 35 yıl olarak planlanırken, Diyarbakır’daki altyapı sorunlarının uzun vadede çözülmesi bekleniyor.                                                                                                                                                                             

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *