Dolar currency
38,4653
0.07%
MayaHaberCom Gündem Nasa'dan Dünya'yı Telaşlandıran Açıklama!

Nasa'dan Dünya'yı Telaşlandıran Açıklama!

NASA, 2024 YR4 olarak adlandırılan çapı 40 ila 100 metre arasında değişen bir asteroidin Dünya’ya yaklaşmakta olduğunu duyurdu.

Okunma Süresi: 2 dk

NASA’dan Korkutan Uyarı: YR4 Asteroidi 2032’de Dünya’ya Çarpabilir mi?

NASA, 2024 YR4 olarak adlandırılan çapı 40 ila 100 metre arasında değişen bir asteroidin Dünya’ya yaklaşmakta olduğunu duyurdu. Yapılan hesaplamalara göre 2032’de çarpma ihtimali %1,2 olarak belirlenirken, olası bir çarpışmanın Hiroşima’ya atılan atom bombasından 500 kat daha güçlü bir enerji açığa çıkarabileceği ifade edildi.

Olası Çarpışmanın Etkisi Büyük Olabilir

Uzmanlar, sekiz megaton TNT gücünde bir patlamaya neden olabilecek bu çarpışmanın büyük bir şehri tamamen yok edebileceğini belirtiyor. NASA’nın 3D simülasyonlarına göre, çarpışma etkisi “yerel” kalacak olsa da ciddi zararlara yol açabilir.

Risk Altındaki Bölgeler

Asteroitin risk koridoru olarak tanımlanan çarpma olasılığı bulunan alanlar şunlar:

  • Güney Amerika
  • Atlas Okyanusu
  • Sahra Altı Afrika
  • Güney Asya

Potansiyel olarak risk altında olabilecek ülkeler arasında Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Etiyopya, Sudan, Nijerya, Venezuela ve Kolombiya bulunuyor.

NASA Çarpma Senaryosuna Karşı Hazırlık Yapıyor

NASA, benzer tehditlere karşı 2022’de gerçekleştirdiği DART (Çift Asteroit Yönlendirme Testi) göreviyle bir asteroitin yörüngesini değiştirme yöntemini test etti. Bu yöntemin, gelecekte Dünya için tehlike oluşturabilecek göktaşlarına karşı kullanılabileceği belirtiliyor.

NASA mühendislerinden David Rankin, çarpışma olasılığının oldukça düşük olduğunu belirterek “Şimdilik endişelenmemize gerek yok, ancak asteroitin boyutu ve yapısı kritik bir rol oynayacaktır” dedi.

NASA Gözlemlerini Sürdürüyor

NASA yetkilileri, önümüzdeki yıllarda yapılacak gözlemlerle 2024 YR4’ün çarpma ihtimalinin daha net bir şekilde tahmin edileceğini belirtiyor. Uzay ajansı, benzer asteroidlerin geçmişte risk listesinden çıkarıldığını ve bu göktaşının da ilerleyen yıllarda güvenli kabul edilebileceğini açıkladı.

Şimdilik endişe verici bir durum olmasa da NASA, YR4’ü yakından takip etmeye devam ediyor.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *