DOLAR 32,2502 -0.03%
EURO 34,6938 -0.08%
ALTIN 2.403,950,16
BITCOIN 2012776-2,01%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

300x250r
300x250r
Afet anında vatandaşların kalacağı alanlar için çalışmalar başladı

Afet anında vatandaşların kalacağı alanlar için çalışmalar başladı

ABONE OL
25 Ekim 2023 16:32
Afet anında vatandaşların kalacağı alanlar için çalışmalar başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ResimLink - Resim Yükle

Çayırova’da afet sonrasındaki süreçlerin faal ve verimli yönetilmesi için vatandaşların barınma ile temel muhtaçlıklarını giderebileceği, süreksiz barınma alanı çalışmalarına başlandı.

Çayırova’da, afet sonrası sürecinin idaresine yönelik kıymetli çalışma gerçekleştiriliyor. Çayırova Belediye Lideri Bünyamin Çiftçi ve grubu, Çağdaşkent mesire alanı içerisinde süreksiz barınma alanı oluşturmak için düğmeye bastı. Lider Çiftçi, misyona geldikten çabucak sonra, ilçe genelinde toplanma alanlarının oluşturulması için çalışmalara başlamış ve ilçedeki 75 nokta sarsıntı toplanma alanı olarak belirlenmişti. Belirlenen 75 alanın içerisinde ise 15 yer, süreksiz barınma alanı olarak planlandı. Çağdaşkent Mesire Yeri’nde belirlenen nokta, pilot uygulama olarak süreksiz barınma merkezi olarak şekilleniyor. Çalışmaların başladığı bölgede oluşturulacak tabiat dostu ve portatif konteyner yapıda tuvaletler, duş alanları, depo ve çamaşırhane yer alacak. Yapılan süreksiz barınma merkezinde su ve kanalizasyon sistemi de hazırlanarak afet sonrasındaki süreçte Çayırovalı vatandaşların rastgele bir aksama yaşamadan gereksinimlerinin giderilmesi hedefleniyor.

“Yaşadığımız son sarsıntılar birtakım deneyimleri edinmemize vesile oldu”

Bugün proje alanını belediye lider yardımcıları ve ünite müdürleriyle birlikte gezen Lider Çiftçi, çalışma hakkında yetkililerden bilgi aldı. Lider Çiftçi, “Afetlerin ağır yaşandığı coğrafyada yaşıyoruz. Yaşadığımız son sarsıntılar birtakım deneyimleri edinmemize vesile oldu. Bilhassa afetlerin yönetilmesindeki çalışmalar afet öncesi, afet sırasında ve afet sonrasında yapılması gerekenler diye gruplandırılıyor. Afet olduktan çabucak sonra toplanma bölgeleri ve barınma bölgelerinin oluşturulması, insan hayatının idamesi için atılması gereken tüm adımların atılması gerekiyor. Kocaeli olarak birinci derece sarsıntı jenerasyonunda yer alıyoruz. Afetten sonra sürecin yönetilebilmesi için toplanma ve barınma bölgesi oluşturmaya başladık. Çağdaşkent Mesire Alanı’nda uygun noktada hem toplanma bölgesi hem de barınma bölgesi projelerimizi hazırladık. Bugün itibariyle de uygulama çalışmalarımızı gerçekleştirmeye başladık. Uygulama çalışmaları etap etap olacak. Merkez, rastgele bir afet sonraki sürecin çabucak yönetilebilmesi için vatandaşımızın hizmetine sunulmuş olacak” dedi.

“Afet sonrasındaki süreçlerde insani gereksinimlerin her birini düşündük”

Hem yeraltı hem de üstyapı çalışmalarına başladıklarını belirten Lider Çiftçi, “Yeraltında su ve kanalizasyon sistemini hazırlayacağız, devamında da üstyapıyı hazır hale getireceğiz. Afet sonrasındaki süreçte gereksinime binaen oluşturulması gereken çadır noktaları, konteyner noktalarının da hazır hale getirilmesi için gereken çalışmalarımızı yapacağız. Bunları tamamlayıp rastgele afetten evvel hazır hale getireceğiz. Afette rastgele bir karışıklık oluşmadan, Çayırova ilçemizdeki süreci yönetmeyi hedefliyoruz. Afet sonrasındaki süreçlerde insani gereksinimlerin her birini düşündük. Tuvaletinden banyosuna, çamaşır yıkama alanından başka ferdî bakımların gerçekleştirilmesi için her türlü planlamayı hazırladık ve bu alanımızı o çerçevede hazırlayacağız. Geçmiş tecrübelerimizden oluşan bilgi birikimin tecrübesi ve bu işi bilimin kaynağı olan üniversitelerimizle iş birliği içerisinde bu süreçleri yönetiyoruz. İlçemizin çabucak hududunda bulunan Gebze Teknik Üniversitemizle birlikte iş birliği yapıyoruz ve yaklaşık 3,5 yıldır birlikte çalışıyoruz. Bulunduğumuz alanda oluşturacağımız hem toplanma merkezini hem de barınma merkezini oluşturuyorken hiçbir halde bir tane dahi ağaç kesmeyeceğiz. Tabiata hiçbir formda ziyan vermeyeceğiz. Ömür alanlarının oluşması için imalatını yapacağımız sistem de hiçbir formda tabiata ziyan vermiyor. Büsbütün portatif, sökülebilen, takılabilen sistem dahilinde ömür alanını oluşturuyoruz” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.