DOLAR 32,2451 -0.05%
EURO 34,6926 -0.09%
ALTIN 2.393,67-0,26
BITCOIN 1986929-2,24%
İstanbul
20°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

300x250r
300x250r
Sultangazi’de Anadolu Kültür Festivali başladı

Sultangazi’de Anadolu Kültür Festivali başladı

ABONE OL
5 Ekim 2023 21:37
Sultangazi’de Anadolu Kültür Festivali başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ResimLink - Resim Yükle

Sultangazi’de düzenlenen “Anadolu Kültür Festivali” kapsamında Malatya’nın yöresel eserleri vatandaşlarla buluştu. Sultangazi Belediye Lideri Abdurrahman Dursun, “Sultangazi’deki herkesi, hemşerilerimizi ve İstanbul’daki bütün memleketlerini özleyenleri davet ediyoruz. Burada memleket günleri çok hoş geçer. Bu hoşluktan hiç kimse mağdur kalmasın” dedi.

Sultangazi Belediyesi, Anadolu’nun farklı kentlerinin lezzetlerini, kıyafetlerini, müzik ve kültürlerini ‘Yöresel Günler’ ile ilçe sakinlerine tanıtıyor. Bu kapsamda Sultangazi Aktiflik Alanı’nda Sultangazi Belediyesi ve Malatya Dernekler Federasyonu iş birliğiyle Anadolu Kültür Festivali’nin açılışı Malatya’nın yöresel lezzetleri ile yapıldı. Şenliğin açılışına Sultangazi Belediye Lideri Av. Abdurrahman Dursun, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, ilçe protokolü, Malatya Dernekler Federasyon üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Belediye Lideri Abdurrahman Dursun, “Sultangazi’de her sene yöresel günlerimizi, memleket günlerimizi yapıyoruz. Bugün de yöresel günlerimize başlamış olduk. Yörelerimizi tanıtıyoruz, memleketlerimizi tanıtıyoruz. Malatya ile bugün başladık. İnşallah ocak ayının ikinci haftasına kadar ağır bir formda Sultangazi’de yaşayan ve memleketini özleyen herkesin gününün olacağı bir alan oluşturduk. Çadırımızın içerisinde çeşitli stantlarıyla, kültürleri, gelenekleri ile örf ve adetleriyle, folkloruyla çok hoş bir memleket günlerinin başlangıcındayız. Her vakit olduğu üzere çok hoş bir vakit dilimi geçirmiş olacağız. Sultangazi’deki herkesi, hemşerilerimizi ve İstanbul’daki bütün memleketlerini özleyenleri davet ediyoruz. Burada memleket günleri çok hoş geçer. Bu hoşluktan hiç kimse mağdur kalmasın diyoruz. Şu anda yaklaşık 30 stant var alan içerisinde fakat tabi stantlardan daha çok küçük konserlerimiz yeniden memleketlerin kendine has giysi, kuşam, örf ve adetlerinin sergileneceği özel bir memleket günü. Her sene memleket gününde yaklaşık 200 bin kişi geldiğini düşünüyoruz. Toplamda 1 milyon kişi iki ay boyunca memleket günlerine girmiş, çıkmış ve hasretlerini gidermiş olacaklar” dedi.

Festivale Malatya’dan yöresel eserleri ile katılan Hamdi Çolakoğlu ise, “Sultangazi şenliğine katıldım. Eserlerimiz Malatya’dan geliyor. Kayısılarımız köyden, hurmalarımız Arap ülkelerinden geliyor. Satıyoruz eserlerimizi mutluyuz. Belediye liderimiz da çok hoş bir stant hazırladı bize” dedi.

Malatya’nın yöresel eserlerinin vatandaşla buluştuğu şenliğin 4 gün süreceği öğrenildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.