DOLAR 32,3082 0.15%
EURO 34,9684 0.32%
ALTIN 2.397,640,19
BITCOIN 1973198-2,70%
İstanbul
20°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

300x250r
300x250r
Ümmet Cami dualarla açıldı

Ümmet Cami dualarla açıldı

ABONE OL
26 Eylül 2023 17:25
Ümmet Cami dualarla açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ResimLink - Resim Yükle

Kocaeli’de 1400 metrekarelik alan üzerinde yapılan Ümmet Cami dualarla açıldı.

İzmit Seka Devlet Hastanesi’nin karşısına yapılan Ümmet Cami dualarla açıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kurum ve kuruluşlar ile hayırseverlerin takviyeleriyle açılan Ümmet Cami, bölgedeki muhtaçlığı karşılayacak.

Programda konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, “Mescitlerimizin ve camilerimizin toplumsal hayatta rolü büyük. Birlik ve beraberlik istiyorsak adres burası. İnananları bir ortaya getiren, bizleri kardeş kılan yer burası. Her öğretisi insanlığın kurtuluş reçetesi olan bir dine mensubuz” dedi.

Büyükşehir Lider Vekili Mustafa Soydabaş, “Büyükşehir olarak önemli bir dayanak verdik. Etraf düzenlemesinden tutun da her kademede yer aldık. Bu camimizin, yakın çevreyi aydınlatan bir yıldız olmasını umuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” biçiminde konuştu.

Caminin imalinde emeği geçenlere teşekkür eden İzmit İlçe Müftüsü Mehmet Reşat Şavlı, “Başta Büyükşehir’imiz olmak üzere herkesten toplanan yardımlarla camimizi inşa etmiş durumdayız. Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun. Kur’an ve sünnetin yaşandığı ve yaşatıldığı bir yer olmasını istek ediyorum” sözlerini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin 1400 metrekarelik alan üzerinde yapılan ve 576 metrekare inşaat alanı bulunan cami Osmanlı mimarisinde, iç kısmı otantik olarak yapıldı. 2 katlı, tek minareli ve ana kubbe dışında 6 küçük kubbeli olarak inşa edilen caminin şadırvanı erkek ve bayanların abdest almaları düşünülerek projelendirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.