DOLAR 32,2493 0.01%
EURO 34,8136 0.34%
ALTIN 2.418,901,09
BITCOIN 1997822-0,59%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

300x250r
300x250r
Boluspor, Yalçın Koşukavak ile 1 yıllık anlaşma sağladı

Boluspor, Yalçın Koşukavak ile 1 yıllık anlaşma sağladı

ABONE OL
8 Eylül 2023 13:37
Boluspor, Yalçın Koşukavak ile 1 yıllık anlaşma sağladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ResimLink - Resim Yükle

Boluspor’da Turgay Altay’ın misyondan alınmasının akabinde kırmızı-beyazlılar mutabakata vardığı Yalçın Koşuvak ile mukavele imzaladı. Merasimde konuşma yapan Yalçın Koşukavak, “Kadroyu biraz ofansif manada esnetmemiz gerekiyor. Çok sıkıntı bir durumdayız. Gece geç saatlere kadar uyumadan oyuncu izliyorum. Çok talepkar olamıyorum. Devre ortasında da sıkıntı olacak” dedi.

Trendyol 1. Lig grubu Boluspor’da teknik yönetici Turgay Altay’ın vazifesine son verilmesinin akabinde yerine getirilen Yalçın Koşukavak, kulüp tesislerinde düzenlenen merasimle bir yıllık kontrata imza attı. İmza merasiminde Boluspor Transfer Şube Sorumlusu Mahmut Çimenderve de hazır bulundu.

Kulübe sıkıntı bir periyotta geldiğini söz eden Yalçın Koşukavak, “Zor bir devirde geldim. 4 maç 3 puan bir tanesi benimle oynandı. Kolay bir süreç değil. Zira daha evvelki yapı diğerdi. Antrenörün düşündüğü diğer şeyler vardı. Artık biz öbür şeyler düşünüyoruz. Her antrenör kendi fikirleriyle gelir. Uyar uymaz, olur olmaz. Onlara farklı mevzu lakin esneyebilmeliyiz. O yüzden de şu anda mevcut takımda kimi hem takım derinliği hem de biraz grubun ofansif gücünü birleştirici birkaç destek yapmamız gerekiyor. Ancak çok güç. Bir hafta kalmış. Hem oyuncu yok istediğiniz kalibrede yok. İstediğiniz sayı da yok” dedi.

“Koca koca kentler küme düşüyor”

Boluspor ve idaresinin çok çabalı olduğunu tabir eden Koşukavak, “Boluspor herhalde Türkiye’de tek kulüptür. Bilmiyorum oburlarının hakkını yemeyeyim lakin birkaç kişinin çabasıyla ayakta kalabilmek bunlar çok kolay değil. Benim çalıştığım kulüplerde kentten çok öteki dayanaklar geliyordu. Onlar çok daha rahat. Ben burada bir oyuncu isterken çok huzursuz oluyorum. Düşünüyorum, sıkılıyorum. Kolay değil sahiden. Bu yapılar o denli çok yönetilebilir bir durumda değil. Bu ülkede çok örnekleri var. Biz biraz süratli unutuyoruz. O yüzden Boluspor kulübüne ve mevcut idaresine çok hürmet duyuyorum. Bunu çok açık tabir etmem gerekiyor. Burada olduğum için söylemiyorum. Kolay şeyler değil. Koca koca kentler küme düşüyor. Ayakta kalamıyor. O yüzden burada kulüp kültürü, oyun modeli kısa, orta ve uzun vadede birtakım şeylerin planlanması gerektiğini düşünüyorum. Bir spot tahliline gereksinim var” formunda konuştu.

“Gece geç saatlere kadar uyumadan oyuncu izliyorum”

Yalçın Koşukavak, kelamlarına şöyle devam etti: “Benden evvelki antrenör arkadaş kendi başında bir plan yapmış. Takım 4-4-2’ye nazaran planlanmış. Esnek olmayan, ofansif manada üçüncü bölgede biraz daha renkli oyuncuya gereksinim duyduğumuzdan bunu Keçiörengücü maçında çok hissettik. Bu türlü bir sorunumuz var. Kadroyu biraz ofansif manada esnetmemiz gerekiyor. Çok güç bir durumdayız. Gece geç saatlere kadar uyumadan oyuncu izliyorum. Çok talepkar olamıyorum. Devre ortasında da sıkıntı olacak. Şayet bir kulüp haziran ayını kaçırıyorsa haziran ayında kadronun yüzde 90’ını inşa etmeniz gerekiyor. Temmuzu ekip içinde yeterli yaşayıp, ağustostan sonra rahat edin fakat burada o denli bir talihiniz yok. Bunları şikayet olsun diye söylemiyorum. Ben hiç rahat kulüpte çalışmadım. Bana hiç kolay iş gelmedi. Boluspor’da öbür kulüplerde sıkıntı kaidelerde. Kayseri’de, Bursa’da, İstanbulspor’da, Denizlispor’da başarılı olduysam burada da başarılı olacağım diye düşünüyorum. Başarmak zorundayım” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.