DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20346915,63%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

300x250r
300x250r
“Enerjide yeni santralleri devreye alacağız”

“Enerjide yeni santralleri devreye alacağız”

ABONE OL
18 Ekim 2023 17:14
“Enerjide yeni santralleri devreye alacağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ResimLink - Resim Yükle

Güç kesiminde yeni bir model geliştirdiklerini anlatan İştirak Güç İdare Heyeti Lideri Ferhan Şavlı, “Dalaman’daki santralimize ek olarak, Konya, Kırklareli ve Batman üzere bir çok noktada yeni santraller için alım sürecimiz devam ediyor” dedi.

Enerji kesiminde yeni bir yatırım modeli vaadinde bulunan İştirak Güç, 25 Ekim’de gerçekleşecek olan açılış lansmanı ile faaliyete başlayacak. İştirak Güç İdare Heyeti Lideri Ferhan Şavlı, güçte sürdürülebilirliği teşvik eden projelere ve inovasyona büyük değer verdiklerini belirterek, yeni güç santrallerini devreye alarak Türkiye genelinde büyüme hedeflediklerini belirtti. Santral yatırımlarına devam ettiklerini söyleyen Şavlı, “Dalaman’daki santralimize ek olarak, Konya, Kırklareli ve Batman üzere bir çok noktada yeni santraller için alım sürecimiz devam ediyor. Şarj istasyonlarımızda da sona yaklaştık” halinde konuştu.

Suudi Arabistan’dan yatırımcıların yenilebilir güç alanındaki projelerine ilgisinden bahseden Şavlı, “Katılım Enerji’nin büyüme ve sürdürülebilirlik projelerini dünya genelinde yayma destekleme ismine değerli bir gelişme. Suudi Arabistan’dan gerçekleşecek bir yatırım, yenilenebilir güç projelerini genişletmemize ve güç üretimini ve dağıtımını daha adil bir duruma getirmemize imkan tanıyacak. Ayrıyeten, sürdürülebilir güce olan taahhüdümüzü güçlendirecek ve etrafımıza daha fazla yarar sağlayacağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.