DOLAR 32,3461 -0.04%
EURO 34,8227 0.07%
ALTIN 2.375,86-0,86
BITCOIN 19986294,79%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

300x250r
300x250r
Arnavutköy Belediye Başkanı Baltacı, İBB’ye görev ve sorumluluklarını hatırlattı
  • MayaHaber.Com
  • Genel
  • Arnavutköy Belediye Başkanı Baltacı, İBB’ye görev ve sorumluluklarını hatırlattı

Arnavutköy Belediye Başkanı Baltacı, İBB’ye görev ve sorumluluklarını hatırlattı

ABONE OL
29 Eylül 2023 18:42
Arnavutköy Belediye Başkanı Baltacı, İBB’ye görev ve sorumluluklarını hatırlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ResimLink - Resim Yükle

Arnavutköy Belediye Lideri Ahmet Haşim Baltacı, ilçede yaşanan su baskınları sonrası İBB ve İSKİ’ye reaksiyon göstererek, “İBB’nin en değerli yükümlülüklerinden biri, bilhassa bizim üzere içme suyu havzalarının ağır olduğu alanlar Büyükşehir Belediyesinin yükümlülüğü altındadır” dedi.

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde yaşanan şiddetli yağışların akabinde Arnavutköy Belediye Lideri Ahmet Haşim Baltacı, basın toplantısı düzenleyerek ilçenin su taşkınlarıyla gayretine dair değerli açıklamalarda bulundu. İlçede metrekareye yaklaşık 220 kilogram yağış düşmesi sonucu yaşanan meseleleri kıymetlendiren Baltacı, şiddetli yağışların su taşkınlarına yol açmasının temel nedenlerini ele aldı. Lider Baltacı, birinci olarak dere yataklarının etrafına yapılan yerleşimlerin su taşkınlarını artıran ana sebep olduğunu belirtti. Ayrıyeten alt yapı sisteminin şiddetli yağışlar karşısında yetersiz kalmasının da su taşkınlarını artıran bir başka faktör olduğunu söyledi. Bu iki ana sorunun ele alınması gerektiğini vurgulayan Baltacı, tahlilin İstanbul Su ve Kanalizasyon Yönetimi (İSKİ) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile işbirliği yapılmasıyla mümkün olabileceğini tabir etti.

Basın toplantısında gazetecilere durumu anlatan Arnavutköy Belediye Lideri Ahmet Haşim Baltacı, “AFAD’ın ilgili kurumlara gönderdiği yazıda, ’5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında su ve kanalizasyon hizmetlerini yürütmek, baraj ve başka tesisleri kurmak ve işletmek, derelerin ıslahını yapmak Büyükşehir Belediyesinin vazife, yetki ve sorumluluğu kapsamındadır.’ diye söz ediliyor. Bu yazı İBB’ye de bildiri edilmiş. İBB’nin en kıymetli yükümlülüklerinden biri, bilhassa bizim üzere içme suyu havzalarının ağır olduğu alanlar Büyükşehir Belediyesinin yükümlülüğü altındadır. İki yağışta şikayetlerin dağılımını tespit ettik. Dün prestijiyle 450’ye yakın, bir evvelki yağışta da o civarda şikayet geldi. Alana dağıttığımız vakit bütün tali ve ana derelerin ortalarında, çanak kısımlarında bu sorunu yaşıyoruz. Demek ki derelerle ilgili çalışmaları gerekli halde yaparsak sorunun değerli bir kısmını çözmüş oluruz. Biz de ilgili kurumlara, İSKİ ve İBB’ye dere temizliğiyle ilgili taleplerimizi ilettik” formunda konuştu.

“Kendi sorumluluğundaki bir işi bize fatura etmeye çalışıyor”

Arnavutköy Belediye Lideri Ahmet Haşim Baltacı, İBB Basın Sözcüsü Murat Ongun’a reaksiyon göstererek, “İBB’nin basın sözcüsü çıkıp alıntı yaparak, ’Şu kadar yıldır AK Partili bir belediyenin yönettiği yer’ diyerek kendi sorumluluğundaki bir işi bize fatura etmeye çalışıyor. Bu türlü bir pişkinlik var. O denli diyeceklerine bizimle irtibata geçseler, ’Öyle bir sorun var, ilçe belediyesi, İBB, ilgili varsa bakanlık kurumları daima bir olalım, bu sorunu ortadan kaldıralım.’ deseler fakat onun yerine yapacağı misyonu ifa etmemenin mahcubiyeti, pişmanlığı yok. Ortaya çıkıp faturayı bize kesmeye çalışıyorlar” sözlerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.