DOLAR 32,2452 -0.01%
EURO 34,8543 0.45%
ALTIN 2.421,591,19
BITCOIN 2004211-0,23%
İstanbul
17°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

300x250r
300x250r
Kiracı ev sahibi anlaşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk işe yarar mı
  • MayaHaber.Com
  • Genel
  • Kiracı ev sahibi anlaşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk işe yarar mı

Kiracı ev sahibi anlaşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk işe yarar mı

ABONE OL
7 Eylül 2023 09:12
Kiracı ev sahibi anlaşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk işe yarar mı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ResimLink - Resim Yükle

Kiracı ve konut sahibi ortasında kira ilgisinden kaynaklanan uyuşmazlıklarda mahkemeden evvel arabuluculuğa gitme mecburiliği 1 Eylül’de başladı. Hususla ilgili konuşan Prof. Dr. Ahmet Erol, “Kiracı mecburî arabuluculuk toplantısına katılmazsa uyuşmazlık devam eder. Kiracıyı mecburî arabuluculuk toplantısına katılmaya zorlayacak ek yaptırım içeren düzenlemelere gereksinim var” diye konuştu.

Kira uyuşmazlıklarında mahkemeden evvel arabuluculuk mecburiliği başladı. Arabuluculuk mecburiliği uygulamasında eksikler olduğunu belirten Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ahmet Erol, “Kiracı zarurî arabuluculuk toplantısına katılmazsa uyuşmazlık devam eder” dedi. Kiracıyı mecburî arabuluculuk toplantısına katılmaya zorlayacak ek yaptırım içeren düzenlemelere gereksinim olduğuna vurgu yapan Prof. Erol, “Kiracı, konut sahibi ile anlaşabiliyor olsa bu kadar dava açılmazdı. Kiracılar, dava süreçlerinin uzamasından şad ve bu maalesef kullanılıyor” dedi.

“Zorunlu arabuluculuğun çalışması zor”

Prof. Erol konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Evinizi satmak istiyorsunuz. Kiracı, meskeni alıcı adaylarına göstermiyor ve mahkeme kararı istiyor. Bunun için dava açıyorsunuz 8-12 ay sonrasına duruşma günü veriliyor. Birinci duruşmada asla gerektirmediği halde uzman tayinine karar veriliyor. 10 bin TL uzman ve keşif fiyatı belirleniyor. Duruşma günü de 8 ay sonraya atılıyor. Konutunuz var satamıyorsunuz. Konutunuz var alıcı adayına gezdiremiyorsunuz. Evinizden kiracıyı çıkaramıyorsunuz. Konutunuz var rayiçlere uygun kira alamıyorsunuz. Zarurî arabuluculuğun bu sistemde çalışması güç.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.