DOLAR 32,2670 0.06%
EURO 34,7299 0.12%
ALTIN 2.399,000,25
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

300x250r
300x250r
Yeryüzü Doktorları Gazze’de zorlu şartlar altında yardım ulaştırıyor
  • MayaHaber.Com
  • Genel
  • Yeryüzü Doktorları Gazze’de zorlu şartlar altında yardım ulaştırıyor

Yeryüzü Doktorları Gazze’de zorlu şartlar altında yardım ulaştırıyor

ABONE OL
19 Ekim 2023 11:57
Yeryüzü Doktorları Gazze’de zorlu şartlar altında yardım ulaştırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ResimLink - Resim Yükle

Gazze’de 7 Ekim’den beri devam eden hücumlarda binlerce kişi hayatını kaybetti, 6 binden fazla kişi yaralandı. 2015 yılından beri Gazze’de fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi bulunan Yeryüzü Tabipleri Derneği, çok sıkıntı kurallar altında ömür gayreti veren halkın yaralarını sarıyor.

Yeryüzü Hekimleri Derneği 2015 yılında açtığı merkez ofis, fizik tedavi merkezi ve taşınabilir gruplarıyla sıhhat alanında hizmet verdiği Gazze’de, yapılan taarruzlar sonrasında acil yardım için çalışmalarını sürdürüyor. Atakların 7. gününde takımları ile bölgede bulunan hekimler Gazze Şifa Hastanesi ve Endonezya Hastanesi’nde acil serviste dayanak veriyor. Tıpkı vakitte besin, bebek bezi ve maması, battaniye üzere acil muhtaçlık gereçlerinden oluşan paketleri dağıtıyor. Hastanede ve bölgede birçok dağıtım gerçekleştiren grup, ana besine erişimin zorlaştığı anda ekmek dağıtımı da gerçekleştirdi.

Yoğun akınlar altında sıhhat dayanağı vermeye çalışıyorlar

7 Ekim’de başlayan ve şiddeti giderek artan İsrail taarruzlarında Gazze’de güç, bağlantı ve su altyapısı kesildi. Pazar günü ağır bomba atakları sonrasında derneğin Gazze merkezdeki kliniğinin etrafındaki binalar büsbütün yıkıldı. Şiddetli patlamaların tesiriyle dernekte de hasarlar meydana geldi. Kendi yaşadıkları meskenlerde oluşan hasardan ötürü güç anlar yaşayan sıhhat işçileri bir yandan da Gazze halkına var gücüyle yardım etmeye çalışıyor.

Helallik istediler

Gazze’deki durum hakkında değerlendirmede bulunan Yeryüzü Hekimleri İdare Konseyi Lideri Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Her vakit olduğu üzere bu sıkıntı günlerde de dernek olarak Gazze’de çalışmaya devam ediyoruz. Hücumların bir an evvel bitmesini ve barış ortamının tesis edilmesini temenni ediyoruz. Dernek olarak kurulduğumuz günden beri Filistin’de bilhassa Gazze’de insani yardım çalışmalarımız sürüyor. Bölgede sıkıntı koşullar altında hizmet veren takımlarımız, son gelişmeler ve alınan tahliye kararından sonra bizden helallik istediler. Bu türlü bir ortamda misyonlarını icra etmeye çalışan tüm grup arkadaşlarımızın ve hayat çabası veren Gazzelilerin yanında olmaya devam edeceğiz. Sizlerin de maddi manevi vereceğiniz her takviye Gazzeliler için umut olacaktır.” sözlerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.